Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 18 günün ardından Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayarak 9 Şubat’ta Dünya’ya iniş yapmıştı.
12 Şubat’ta yurda dönen Gezeravcı, uzaydaki tecrübelerini TVNET spikeri Sinem Karataş’a anlatıyor..
Gitmeden önce o yemekleri yerdeyken test ettik. Yani pişirilme usulü itibarıyla iki farklı lokantaya gittiğinizde onların bile lezzetleri birbirinden farklı olduğu için, onun pişirilme hazırlanma usulleri bizim bütün dünyaya böyle nam salmış Türk mutfağıyla bir değil.
Dolayısıyla bizim aşık olduğumuz lezzetlerden burada da yeryüzünde de farklı zaten. Et işleri de var, sebze çeşitleri de var.
Erişemediğimiz bir yoğurdumuz vardı. Onu da farklı bir form içerisinde tüketme imkanımız oldu
Ayrıntılar geliyor..