İstanbul yatırımda açık ara lider: Pay senedi portföyü 2,4 trilyon TL’yi aştı

İstanbul’daki Yerleşik Bireylerin Pay Senedi Portföy Büyüklüğü 2,4 Trilyon TL’ye Ulaştı

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 2025 Mayıs ayı sonu itibarıyla İstanbul’daki yerleşik bireylerin pay senedi portföy büyüklüğü 2 trilyon 405 milyar 463 milyon TL’ye ulaştı. Bu rakamın Mayıs sonu itibarıyla Ankara’daki yatırımcıların portföy büyüklüğü 286 milyar 375 milyon TL ve İzmir’deki yatırımcıların portföy büyüklüğü ise 120 milyar 605 milyon TL olarak belirlendi.

En Fazla Yatırımcı İstanbul’da

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerinden derlenen bilgilere göre, İstanbul’da en fazla pay senedi yatırımcısına sahip il olduğu tespit edildi. İstanbul’u 665 bin 685 kişiyle Ankara izlerken, en fazla yatırımcının ikamet ettiği üçüncü il ise 442 bin 887 kişiyle İzmir olarak kayda geçti.

3 Büyük Şehir Sonrası En Fazla Yatırımcı Bursa’da

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en fazla pay senedi yatırımcısına sahip il Bursa olarak belirlendi. Bursa’da, mayıs ayı sonu itibarıyla 272 bin 876 yatırımcı pay senedi piyasalarında hesap sahibi olurken, Bursa’daki yerleşiklerin portföy değeri 82 milyar 947 milyon TL olarak kaydedildi. Bursa, portföy değerinde de İzmir’in yerini alarak 3 büyük şehrin ardından en büyük pay senedi portföy büyüklüğüne sahip il konumunda yer aldı.

Borsa İstanbul’da En Çok Yatırımcı BIST 100 Endeksinde Yoğunlaşıyor

Yatırımcıların ilgi gösterdiği endeksler incelendiğinde, BIST 100 endeksinin en çok tercih edilen endeks olduğu görüldü. BIST 100 endeksinde mayıs ayı sonu itibarıyla 4 milyon 934 bin 250 kişi yatırımcı olarak kaydedildi.

En Yüksek Portföy Değeri 45-49 Yaş Grubunda

Yatırımcılar yaş gruplarına göre incelendiğinde, 45-49 yaş aralığındaki yatırımcıların en yüksek pay senedi portföyüne sahip olduğu belirlendi. En fazla yatırımcı ise 35-39 yaş grubunda yer aldı. En düşük portföy büyüklüğüne sahip olan yaş grubu ise 15-19 yaş aralığında görülürken, bu yaş grubu aynı zamanda en az yatırımcı sayısına sahip grup olarak sıralandı.

Yaş gruplarına göre portföy büyüklüğü ise şu şekilde sıralandı:

  • 0-14 yaş: 2 milyar 983 milyon TL
  • 15-19 yaş: 2 milyar 123 milyon TL
  • 20-24 yaş: 18 milyar 350 milyon TL

Related Posts

100 yıllık dev ayakkabı markası darboğazda: Konkordato ilan etti

Türkiye’nin önde gelen ayakkabı üretim markası Urgan bazı şirketleri için konkordato ilan etti.

Fiyatlar bugün artırılmıştı: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam yolda!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle benzine ve motorine yeni zamlar geliyor mu? İşte son durum…

ABD bütçesi mayısta 316 milyar dolar açık verdi

ABD Hazine Bakanlığı, ABD bütçesinin mayıs ayında 316 milyar dolar açık verdiğini bildirdi.

AKP döneminde emeklilikte büyük erime: 2002 yılında 19 çeyrek altın eden emekli maaşı 2025’te 3 çeyrek altına düştü

İYİ Parti’li Erhan Usta, 2002-2025 kıyaslamalı verilerle emeklilerin alım gücündeki sert düşüşe dikkat çekti. Usta’ya göre “Emekliler, bu ülkenin en fazla hakkı yenmiş kesimi hali”ne geldi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisinin büyüme tahmininde yukarı yönlü revizyon

Dünya Bankası, artan ticaret gerilimleri ve politika belirsizliği nedeniyle küresel ekonomik büyümenin bu yıl, küresel resesyonlar hariç tutulduğunda, 2008’den bu yana en yavaş hızına düşmesinin beklendiğini bildirdi. Öte yandan banka raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1, gelecek yıl yüzde 3,6 ve 2027’de yüzde 4,2 büyümesinin beklendiği bildirildi.

Euro TL ne kadar? Kurlar yukarı yönlü hareketlendi

Döviz kurlarındaki hareketlilik yatırımcılar ve alım-satım yapacaklar tarafından merak ediliyor. İç ve dış piyasaya hakim olmak için yakından takip edilen döviz kurlarında son durum ne? Güncel dolar – euro fiyatları ne kadar? Dolar ne kadar oldu …