Welcome to Our Website

Sağlık Bakanı paylaştı! Kurban Bayramı’nda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli

Kurban Bayramı’nda bilinçsiz et tüketimi, sağlığımızı derinden etkiyebilir..

Ölçülü tüketim yapmak, Kurban Bayramı sonrası sağlığınızı riske atacak gelişmelerden de kaçınmanıza yardımcı olur..

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir video yayınladı.

“Kurban Bayramında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?” başlıklı videoda, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan yeni kesilen etin nasıl tüketilmesi gerektiğini tek tek anlattı.

Buna göre dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralandı:

– Kültürel olarak kesilen kurban etlerini direkt kavurma yapmaya alışık olsak da yeni kesilen etin hem pişirilmesi hem de sindirilmesi zordur. Dinlendirilmeden tüketilen etler şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açabilir.

– Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlığımız için daha faydalı olacaktır.

– Et porsiyon kontrolünü yapıp, yanında sebze, salata, yoğurt ve tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.

– Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir.

– Etin sağlıklı bir şekilde pişirilmesi için haşlama, fırında pişirme, ızgara yapmalı, kızartma ve doğrudan ateşte pişirmeden kaçınmalıyız.

– Kavurmayı yaparken kuyruk yağı veya tereyağ eklemek yerine etin kendi yağı ve suyuyla pişirmeliyiz.

Bakan Koca: “Eti dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için faydalı”

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.

Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir. Uzmanımız konuyu detaylarıyla anlatıyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir